Ha-Joon Chang Helsingissä perjantaina 9.6 – Edible economics

Taloustieteilijä Ha-Joon Chang vierailee Helsingissä perjantaina 9. kesäkuuta 2023. Hän esitelmöi Helsingin yliopistolla 13–15 (Metsätalo sali 1, Unioninkatu 40). Chang puhuu ruoasta, taloustieteestä ja taloustieteen keinoista edistää taloudellisesta kehitystä. Hän johdattaa viimeisimmän bestseller-kirjansa Edible Economics – A Hungry Economics Explains the World teemoihin. Ha-Joon Chang on yksi maailman johtavista taloustieteellisen pluralismin puolestapuhujista.  

Etelä-Koreassa syntynyt Ha-Joon Chang on taloustieteen professori Lontoon SOAS-yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kansainvälisiä bestsellereitä, kuten 23 tosiasiaa kapitalismista sekä Taloustiede – Käyttäjän opas. Kirjoissaan Ha-Joon Chang pyrkii tarjoamaan näkökulmia, joiden kautta ihmiset voisivat ymmärtää paremmin taloutta ja taloustieteen vaikutusta poliittisiin päätöksiin. Hän on saanut arvostettuja palkintoja, kuten Gunnar Myrdal -palkinnon ja Wassily Leontief -palkinnon. 

Tässä ReSES Argumenta Distinguished -luennossa Ha-Joon Chang tarjoilee kertomuksia ruoasta ja taloustieteestä. Chang käsittelee ilmastonmuutosta, eriarvoisuutta, patentteja ja hyvinvointivaltiota, ja osoittaa, että näitä kaikkia ilmiöitä voidaan ymmärtää paremmin ruoan avulla. Chang uskoo, että meidän kaikkien olisi tärkeää tuntea taloustiedettä. Silloin voimme ymmärtää selkeämmin, miten paljon taloudelliset valinnat ovat myös poliittisia valintoja. Samalla taloustieteen ja sen moninaisuuden ymmärtäminen auttaa meitä myös suojelemaan demokratiaa. 

Ha-Joon Changin esitelmä perustuu hänen uusimpaan kirjaansa Edible Economics – A Hungry Economics Explains the World. Kirjassa Chang kertoo monista eri ruoista, kuten valkosipulista, chilistä, suklaasta ja tammenterhoista. Samalla hän kuvaa näiden ruokien kautta taloustieteen metodologisia ja eettisiä kysymyksiä, kuten tarvetta taloustieteelliselle pluralismille, vapauden merkitystä talousteoriassa, hoivan huomiotta jättämistä taloustieteessä sekä hyvinvointiyhteiskuntien rakentamista ja suojelemista.  

Suomalaisella yleisöllä on perjantaina 9.6. harvinainen mahdollisuus kuunnella Ha-Joon Changia paikan päällä Metsätalolla. Puhetta voi seurata myös striimin kautta, ja tallenne tapahtumasta julkaistaan jälkikäteen Youtubessa. Chang tarjoilee herkullisia ajatuksia – suupaloja, jotka houkuttelevat tutustumaan tarkemmin taloustieteen rooliin maailmassa.  

Tervetuloa!  

LATEST upDATE
  • Taking Responsibility for Climate Change

    ReSES – Rethinking the Serviceability of Economics to Society warmly invites you to an exciting event that transcends traditional disciplinary boundaries, focusing on the critical intersection of ethics, economics, and politics in addressing the global challenge of climate change. Speakers: Date: Friday 26 April 2024Time: 16:15 – 18:00 Location: Think Lounge, Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, 00100 HelsinkiOnline…

    Read more


Contact us

via email
contact@reses-argumenta.fi

People

Follow us