Taloustiede, politiikka ja demokratia – Johanna Thoma 12.4. ReSES ID -seminaarissa

Oletko kiinnostunut taloustieteen ja demokratian välisestä suhteesta? Haluaisitko oppia lisää siitä, millä tavoin talouspolitiikka on sidoksissa demokraattisiin arvoihin? Jos vastasit näihin kyllä, seuraava ReSES ID-seminaari on juuri sinulle! 💡

Tule mukaan keskustelemaan demokraattisten arvojen roolista talouspoliittisessa päätöksenteossa, ja kuulemaan lisää siitä, miksi taloustieteen ja demokratian välinen suhde on niin yhteiskunnallisesti tärkeä. Tästä aiheesta on puhumassa Johanna Thoma, ja hänen esitelmänsä otsikko on “Economics, Policy and Democracy”. Puhetta kommentoi Ville-Pekka Sorsa, ja keskustelua johtaa N. Emrah Aydinonat.

Webinaari järjestetään Zoomissa keskiviikkona 12. huhtikuuta 2023, kello 14:00–16:00.   

Ilmoittaudu tapahtumaan lähettämällä sähköpostia: contact@reses-argumenta.fi

Tapahtuma facebookissa

RESES ID -seminaarit

Tämä on ReSES ID Seminar -sarjan kolmas osa. Projektimme Rethinking the Serviceability of Economics to Society (ReSES)  järjestää vuosien 2023-24 aikana tapahtumia taloustieteen yhteiskunnallisesta roolista, ja se on Suomen Kulttuurirahaston rahoittama. Jokainen seminaari alkaa monitieteiselle yleisölle suunnatulla esitelmällä. Sen jälkeen toiselta tieteenalalta tai tutkimusperinteestä tuleva tutkija kommentoi tätä esitelmää. Esitelmän ja kommentaarin jälkeen siirrymme vapaampaan keskusteluun. Tässä keskustelussa osallistujat pääsevät kommentoimaan päivän aihetta ja esittämään kysymyksiä puhujille.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki aiheesta kiinnostuneet ihmiset, ja jakamaan näkemyksiään. Toivotamme sydämellisesti paikalle erityisesti opiskelijat, ja arvostamme heidän osallistumistaan.

Puhujista

Johanna Thoma on etiikan professori Bayreuthin yliopistossa vuodesta 2023. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän työskenteli apulaisprofessorina London School of Economicsin “Department of Philosophy, Logic and Scientific Method –oppiaineessa. Johanna on väitellyt filosofian tohtoriksi Toronton yliopistosta vuonna 2017. Hän tutkii metodologisia, moraalisia ja poliittisia kysymyksiä, jotka liittyvät filosofiaan, taloustieteeseen ja poliittiseen päätöksentekoon.

Ville-Pekka Sorsa on Helsingin yliopiston UHealth-verkoston johtaja (www.helsinki.fi/en/uhealth), ja työskentelee tutkimusjohtajana valtiotieteellisessä tiedekunnassa.  Hän johtaa Suomen Akatemian ja Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaa WELGO-konsortiota (www.welgo.fi). Hän tutkii asiantuntijoiden ja ideoiden asemaa poliittisessa päätöksenteossa.

Käytännön tietoa
  • Tilaisuus järjestetään englanniksi Zoomin kautta.    
  • Tapahtuma nauhoitetaan, ja se julkaistaan tapahtuman jälkeen ReSES:in nettisivuilla ja Youtube-kanavalla. Nauhoitamme vain puheen ja kommenttipuheenvuoron., emme yleisökeskustelua.
SEURAA MEITÄ    

🐦 https://twitter.com/resesargumenta🎥 https://www.youtube.com/@resesargumenta👤 https://www.facebook.com/reses.argumenta

LATEST upDATE
  • 4-Day Workweek 2.6.- Introducing the panel!

    Time: 2nd June 2023, 14:45-16:15Place: Metsätalo sali 1 (Unioninkatu 40, Helsinki) A better life for employees, a stronger economy for businesses, and a greener planet for everyone. That’s the promise of the four-day week, an idea that is gaining momentum around the world. But is it too good to be true? Find out in our […]

    Read more


Contact us

via email
contact@reses-argumenta.fi

People

Follow us