Kutsu: Ovatko ekonomistit aikamme haasteiden tasalla? / 8.2.2023, 17-19:00

Ovatko ekonomistit aikamme haasteiden tasalla?  

8.2.2023 KLO 17:00 – 19:00, Tiedekulma, Helsinki ja verkossa
Linkki striimiin

🔔 Hälytyskellot soivat! Osaako taloustiede auttaa? Vai onko siitä enemmän harmia? 

🌍 Ymmärtääkö taloustiede, mihin maailma on menossa? Onko sillä nykyisellään välineitä vastata ihmiskunnan suurimpiin haasteisiin – tai kykyä rakentaa noita välineitä? Miksi sitä alati syytetään kapeudesta, jopa sokeudesta?  Ansaitseeko se nykyisen auktoriteettinsa yhteiskunnassa?  

🧯 Ilmastonmuutos, luontokato, sota, pandemiat, kasvava eriarvoisuus, ikääntyvät väestöt, liberaalin demokratian ahdinko, mielenterveysongelmat, tekoälyn rynnistys. Suuren mittakaavan kriisejä ja haasteita, samanaikaisesti. Onko taloustieteellä eväitä niiden kohtaamiseen? 

❓ Taloustiede nauttii huomattavaa tiedollista auktoriteettia yhteiskunnassa, mutta se on myös koko historiansa ajan ollut hyvin kiistelty tieteenala. Miltä nämä kiista-asetelmat näyttävät tänään? Miten taloustieteen tulisi muuttua säilyttääkseen auktoriteettinsa ja ollakseen ihmiskunnalle hyödyksi? 

💡 Tervetuloa Tiedekulmaan tapahtumaan, jossa keskustelemme taloustieteen kyvystä vastata aikamme yhteiskunnallisiin haasteisiin.  

Puheenjohtaja: Uskali Mäki (Helsingin yliopisto) 

Avausesitelmä: Wendy Carlin (University College London)  

Paneelikeskustelu: 

  • Riina Bhatia (Puheenjohtaja, Rethinking Economics Finland) 
  • Eeva Hellström (Johtava asiantuntija, Sitra) 
  • Mika Pantzar (Professori, Helsingin yliopisto) 
  • Roope Uusitalo (Professori, Helsingin yliopisto) 

 Avausesitelmä pidetään englanniksi (online-yhteydellä, n. 15 minuuttia). Paneelikeskustelu järjestetään suomeksi paikan päällä. Yleisön ja etänä osallistuvien on mahdollista esittää kysymyksiä panelisteille. Tapahtuma on avoin kaikille, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. 

Osallistu joko paikan päällä tai etänä. 
Tapahtuma facebookissa: https://fb.me/e/30UhB7sHs
Tapahtumasta tulee tallenne n. viikko tapahtuman jälkeen.

☕ Paneelikeskustelun jälkeen jatkamme keskustelua avoimessa wine&snacks -osuudessa. (Ennakkoilmoittautuminen tarjoiluihin on päättynyt, mutta tilaisuus on avoin kaikille.)

Tapahtuma avaa “Rethinking the Serviceability of Economics to Society (ReSES)” -hankkeen, jossa järjestetään lukuisia tapahtumia taloustieteestä ja taloustieteen ja yhteiskunnan välisestä suhteesta vuosina 2023-2024. Lisätietoa muista tulevista tapahtumistamme: https://www.reses-argumenta.fi ja @ReSESargumenta 

Hanke toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston Argumenta-rahoituksella. 

LATEST upDATE
  • Hanna Ylöstalo: Feminism, economy, and political imagination | ReSES ID Seminar

    We are happy to invite you to our next ReSES ID Seminar featuring a talk by Hanna Ylöstalo on “Feminism, economy, and political imagination”. In this talk, Ylöstalo will discuss feminist views on the economy and economic policy, and the growing need for envisaging more socially and ecologically sustainable social formations. Event: ReSES ID Seminar…

    Read more


Contact us

via email
contact@reses-argumenta.fi

People

Follow us