Kutsu: Ovatko ekonomistit aikamme haasteiden tasalla? / 8.2.2023, 17-19:00

Ovatko ekonomistit aikamme haasteiden tasalla?  

8.2.2023 KLO 17:00 – 19:00, Tiedekulma, Helsinki ja verkossa
Linkki striimiin

🔔 Hälytyskellot soivat! Osaako taloustiede auttaa? Vai onko siitä enemmän harmia? 

🌍 Ymmärtääkö taloustiede, mihin maailma on menossa? Onko sillä nykyisellään välineitä vastata ihmiskunnan suurimpiin haasteisiin – tai kykyä rakentaa noita välineitä? Miksi sitä alati syytetään kapeudesta, jopa sokeudesta?  Ansaitseeko se nykyisen auktoriteettinsa yhteiskunnassa?  

🧯 Ilmastonmuutos, luontokato, sota, pandemiat, kasvava eriarvoisuus, ikääntyvät väestöt, liberaalin demokratian ahdinko, mielenterveysongelmat, tekoälyn rynnistys. Suuren mittakaavan kriisejä ja haasteita, samanaikaisesti. Onko taloustieteellä eväitä niiden kohtaamiseen? 

❓ Taloustiede nauttii huomattavaa tiedollista auktoriteettia yhteiskunnassa, mutta se on myös koko historiansa ajan ollut hyvin kiistelty tieteenala. Miltä nämä kiista-asetelmat näyttävät tänään? Miten taloustieteen tulisi muuttua säilyttääkseen auktoriteettinsa ja ollakseen ihmiskunnalle hyödyksi? 

💡 Tervetuloa Tiedekulmaan tapahtumaan, jossa keskustelemme taloustieteen kyvystä vastata aikamme yhteiskunnallisiin haasteisiin.  

Puheenjohtaja: Uskali Mäki (Helsingin yliopisto) 

Avausesitelmä: Wendy Carlin (University College London)  

Paneelikeskustelu: 

  • Riina Bhatia (Puheenjohtaja, Rethinking Economics Finland) 
  • Eeva Hellström (Johtava asiantuntija, Sitra) 
  • Mika Pantzar (Professori, Helsingin yliopisto) 
  • Roope Uusitalo (Professori, Helsingin yliopisto) 

 Avausesitelmä pidetään englanniksi (online-yhteydellä, n. 15 minuuttia). Paneelikeskustelu järjestetään suomeksi paikan päällä. Yleisön ja etänä osallistuvien on mahdollista esittää kysymyksiä panelisteille. Tapahtuma on avoin kaikille, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. 

Osallistu joko paikan päällä tai etänä. 
Tapahtuma facebookissa: https://fb.me/e/30UhB7sHs
Tapahtumasta tulee tallenne n. viikko tapahtuman jälkeen.

☕ Paneelikeskustelun jälkeen jatkamme keskustelua avoimessa wine&snacks -osuudessa. (Ennakkoilmoittautuminen tarjoiluihin on päättynyt, mutta tilaisuus on avoin kaikille.)

Tapahtuma avaa “Rethinking the Serviceability of Economics to Society (ReSES)” -hankkeen, jossa järjestetään lukuisia tapahtumia taloustieteestä ja taloustieteen ja yhteiskunnan välisestä suhteesta vuosina 2023-2024. Lisätietoa muista tulevista tapahtumistamme: https://www.reses-argumenta.fi ja @ReSESargumenta 

Hanke toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston Argumenta-rahoituksella. 

LATEST upDATE
  • 4-Day Workweek 2.6.- Introducing the panel!

    Time: 2nd June 2023, 14:45-16:15Place: Metsätalo sali 1 (Unioninkatu 40, Helsinki) A better life for employees, a stronger economy for businesses, and a greener planet for everyone. That’s the promise of the four-day week, an idea that is gaining momentum around the world. But is it too good to be true? Find out in our […]

    Read more


Contact us

via email
contact@reses-argumenta.fi

People

Follow us